26.10
Storträff i Pargas Steg för Steg ordnar Storträff för alla sina medlemmar.
07.11
Steg för Steg träff i Ekenäs Vi planerar vår verksamhet med Steg för Steg gruppen i Ekenäs
12.11
Steg för Steg träff i Borgå Steg för Steg i Borgå träffas för att planera vår verksamhet

Bekanta dig med kandidaterna som vill bli ordförande för Steg för Steg 2015-2017

20.10.2014 kl. 15:04
Här kan du läsa en presentation om de tre kandidater som ställer upp i valet om att blir Steg för Stegs ordförande. Kongressen röstar om vem som skall bli ordförande lördagen 25.10. Då röstar Kongressen också om vem som skall komma med i Steg för Stegs styrelse för 2015-2017.

Maria Wallén

Jag heter Maria Wallén och är 30 år och bor i Korsholm. Jag arbetar i Vasa.Jag är en av Steg för Stegs erfarenhetstalare och har också varit aktiv i Drama DUVorna i Österbotten. På fritiden tränar jag Zumba och innebandy.


Jag vill bli ordförande för att jag tycker det är viktiga frågor Steg för Stegs styrelse lyfter fram. Jag tycker om att få vara med och påverka i föreningen Steg för Steg. Jag tycker det skulle vara jätte häftigt att bli vald som ordförande.
Det skulle vara en spännande och lärorik upplevelse.


Jag har många fina idéer för hur man tjäna in pengar till föreningen.
Vi kunde börja med att bilda en stor grupp människor som kunde
sammarbeta och sälja fina produkter t.ex. pärlsmycken,
handarbeten och bakverk. Jag designar själv smycken.

 

Jon (Jonne) Tallberg

Hej på er alla! Jag heter Jon men kallas Jonne, jag är 31 år och bor i Grankulla i Södra Finland
Jag är en av dem som ställer upp i ordförande valet för Steg för Steg
Jag har före Steg för Steg tiden suttit med i en styrelse för en riksomfattande handikapp förening och var vice ordförande i föreningen i 10 år

De senaste tre åren har jag varit ordförande för Steg för Steg. Det har varit väldigt givande uppgift, jag har fått träffa tusentals super trevliga typer, ni alla medlemmar är super typer, ni skall inte ändra på er själva, var som ni är! Min motto är att alla har vi samma hjärta fast skalet är lite annorlunda!

Varför vill jag ställa upp som ordförande? Jag känner att jag har ännu mycket att ge för denna förening, jag vill kämpa för att vi skall ha rätt till ett självständigt liv, rätt till ett jobb med lön och för att inte glömma rätt till en egen bostad.


Under min ordförande karriär sprang jag en halv Marathon alltså 21 km för att visa att vi kan göra samma saker precis som alla andra, och om jag skulle bli ordförande skulle jag springa en hel Marathon för att visa att vi klarar av mycket bara man ger oss en chans!

 

Sedan skulle jag vilja fortsätta med projektet ljusförbudet för jag tycker det är fel att vi inte kan tända ett levande ljus och ha det och brinna fast vi skulle ha kapacitet att vakta det. Jag vill att alla skall bli behandlade som vuxna och vara lika värda, därför har jag alltid försökt få er med och påverka och försökt mitt bästa med att vara en bra ordförande och lyssna på era önskemål, om ni ger mig en chans så kan jag göra det ännu bättre i framtiden!

 

Jonas Bergholm

Jag ställer upp till ordförande för att jag vill stärka personer med utvecklingsstörning och stödja dem i samhället. Vårt samhälle kan alltid förbättras och det finns så mycket fördomar som man kan förbättra Allt kan man inte göra men lite är alltid mer än ingenting. Jag tar alltid reda på mera om ätt ämne ifall om jag inte vet något om det, men det mesta brukar jag veta.  


Varför skulle jag villa bli ordförande? Ja tycker om att styra och ställa i en viss mån så mycket jag klarar av själv. Man lär sig så länge man lever, ingen vet jag allt heller.  Jag tycker om utmaningar och jag kan tänka mig ordförandeposten är en stor utmaning. Har aldrig varit ordförande förut men alla börjar från någonstans ifrån.


Sitter med i KVANK (Kehitysvamma-alan asumisen neuvottelukunta) utskottet, har också varit med i KASTE (Nationella utvecklingsprogrammet för social- och hälsovård). Är erfarenhetstalare i Steg för Steg och går runt till t.ex. till skolor och talar om sina egna erfarenheter, har besökt skolor och berätta om mina egna erfarenheter och skillnaden på stödperson och asistent.


Tycker också om att vara med i projektet levande böcker. Har varit med både på finskt håll och på svenska. De har ASPA (asumispalvelusäätiö) som ordnade levande bok projektet på finska. Luckan här i Helsingfors ordnade det på svenska. Jag var i TV i minmorgon samma dag som det var på Luckan, för att berätta om hur det är att vara en levande bok.
Steg för Steg är medlem i EPSA (European Platform of Self-Advocates) och jag har representerat Steg för Steg där

 

Steg för Stegs nya styrelse

Steg för Steg valde på sitt årsmöte en ny styrelse för 2015-2017 Läs mera »

Här kan du läsa vår insändare i HBL

Steg för Stegs styrelse skrev en insändare om det tråkiga som skett på Sagaboendet i Sibbo. Läs mera »

Det handlar om bemötande

Du har kanske läst i tidningen om problem vid ett boende i Sibbo. Det handlar om att personalen har behandlat sina klienter illa. Man misstänker att personalen till exempel har slagit någon. Tre av Steg för Stegs erfarenhetstalare berättar vad de tycker om fallet i senaste numret av Gula Pressen. Läs mera »

Teaterrecension

Calle Lindgren och Hanna Grandell var tillsammans och se en teaterföreställning. Det var Helsingfors Festspel som tagit gruppen Back to Back till Helsingfors. Den spelades på Kansallisteatteri den 19 och 20 augusti 2014. Back to Back Theatre består av personer med utvecklingsstörning. Det är lite som DuvTeatern i Australien. Hannas tankar om pjäsen kan ni läsa här: Läs mera »

Jag vill få bestämma själv!

Steg för Steg vill lyfta fram vikten av att få bestämma själv. Vi hoppas att man skall lyssna till våra medlemmars åsikt och göra beslut tillsammans med dem. Här kan du läsa några historier om självbestämmande rätt som Steg för Stegs medlemmar berättat. Historierna är skrivna för att vara anonyma.Läs mera »

4BT med Vingar utställning på Luckan

Nu på fredag den 29 augusti är det vernissage. Klockan 16 framåt på LuckanLäs mera »

Steg för Stegs ordförande uttalar sig om situationen på Saga boende i Sibbo

Här kan du läsa Svenska Yles intervju med Steg för Stegs ordförande Jon Tallberg om den dåliga situationen på Saga Boende.Läs mera »

Levande bibliotek i Vasa

Nu på torsdagen den 7 augusti i Vasa. Det är Konstens Natt i Vasa och vi deltar kl. 17-19Läs mera »

Steg för Steg och 4BT på resturangdagen

Steg för Steg och 4BT hade en gemensam restaurang på Restaurangdagen i HelsingforsLäs mera »

Samarbete med Radio Valo

Steg för Stegare kommer i framtiden att höras på radion.Läs mera »

Lättläst om EU-valet

Den 25 maj är det EU-val. Har du läst den lättlästa broschyren om EU-valet?Läs mera »

I EU skall alla få röra på sig

Den 2 April deltog Steg för Steg i ett seminarium om EU och sport för personer med en funktionsnedsättning.Läs mera »

Nu utbildas erfarenhetstalare i Österbotten

Nu skall Steg för Steg utbilda erfarenhetstalare också i Österbotten. Det första utbildningsveckoslutet ordnas i Vasa 4-6. april. Sju personer som kommer från hela Österbotten deltar i utbildningen.Läs mera »

Steg för Steg uppdaterar sin hemsida

Steg för Steg håller på med att uppdatera sin hemsida. Om du inte hittar det du söker efter eller det är något oklart kontakta elin(a)stegforsteg.fiLäs mera »

Sök om understöd för sommarläger av Steg för Steg

Är du på väg på sommarläger? Har du svårt att få ihop pengarna?Läs mera »