Kommande mysmat
Nästa Mysmat med Lissu är den 12 april kl. 16. Då ska vi göra morottscones.
Här finns en lista på vad du behöver och recept på hur du gör.
- 3 dl vetemjöl
- 3 dl havreflingor
- 1 msk bakpulver
- ½ tsk salt
- ¾ dl rypsolja
- 2 dl rivna morötter
- 2 dl surmjölk eller kvarg
- Tvätta, skala och riv morötterna grovt med ett rivjärn.
- Sätt ugnen på 225 grader. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Blanda mjöl, havreflingor, bakpulver och salt i en djup skål. Rör ner rybsoljan i blandningen. Rör om ordentligt så att det blir en grynig massa. Rör ner rivna morötter och häll i surmjölken, rör om.
- Dela degen i fyra delar. Pressa ut degen försiktigt på bakplåten, använd lite havreflingor så att det inte klibbar fast.Degen ska vara cirka två centimeter hög.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Låt sconesen svalna innan du serverar dem.
Tidigare Mysmat
Mysmat med Lissu - Fruktsallad
Mysmat med Lissu - Pizza
Mysmat med Lissu - Smörgåsgummor/smörgåsgubbar
Mysmat med Sandra - Julspecial
Mysmat med Sandra - Salsa och guacamole
Mysmat med Sandra - Fröknäcke
Mysmat med Sandra - Valborgsdrink
Mysmat med Sandra - Grönsaksdipp